fbpx

Volajte: +421 917 547 056

V pracovné dni od 9:00 do 15:30 hod.

Astma

Vedeli ste, že na astmu trpí na svete 300 miliónov ľudí? V jarnom období, keď začína peľová sezóna – postrach alergikov a astmatikov, majú astmatické záchvaty tendenciu stupňovať sa.

Čo je to vlastne astma?

Astmatické ochorenie je chronické zápalové ochorenie dýchacích ciest, vedie k opakovaným záchvatom dýchavičnosti, dýchavičnému pískaniu, tlaku v hrudníku. Astma postihuje všetkých ľudí od detí po dospelých a môže ju spôsobovať mnoho faktorov ako dedičnosť, alergie, znečistenie ovzdušia, atď.

Ako sa astma zhoršuje na jar?

Astmatický záchvat môže byť spôsobený reakciou imunitného systému na vonkajšie alergény napríklad prach, peľ, chladný vzduch. Keďže jarné obdobie so sebou prináša rôzne druhy alergénov, astmatici by mali byť opatrnejší a vyhnúť sa im, ak to je možné. Môžu podniknúť aj niektoré kroky k tomu, aby tento kontakt minimalizovali:

  1. sledovať dennú predpoveď peľu a plesní, keď sú tieto hladiny vysoké vyhnúť sa pobytu v exteriéri.
  2. Používanie klimatizácie s filtrovaním vzduchu, ktorý minimalizuje prienik vonkajšieho znečisteného vzduchu.
  3. Udržiavanie interiéru čistého a suchého, pre minimalizáciu roztočov a plesní.
  4. Vyhýbať sa fajčeniu a cigaretovému dychu.

Astma je liečená mnohými spôsobmi. Najčastejšie sú používané inhalačné spreje s kortikoidmi, imunoterapia, zmierňovanie alergickej reakcie. Medikamentózna liečba však so sebou prináša mnoho nežiaducich účinkov.

Vedeli ste, že existuje metóda, ktorá neobsahuje žiadne vedľajšie účinky, môžete ju aplikovať doma?

Bioquant NS je prístroj, vďaka ktorému pri pravidelnom používaní dochádza k lepšiemu okysličovaniu celého organizmu. Prejavy ochorenia sa tak minimalizujú. Pôsobením laserového svetla dochádza k oddeľovaniu červených krviniek, zabraňuje tzv. retiazkovaniu a tým zlepšuje prenos kyslíka z pľúc a do celého organizmu. Terapia prístrojom trvá 30 minút a liečite sa v pohodlí domova.

Pin It on Pinterest

Share This